Paikallispoliitikon palsta

Aluevaalien teemani 2022

Tiistai 4.1.2022


Aluevaalit ovat jo aivan oven takana. Tässä kirjoituksessani avaan omia vaaliteemojani, jotka pohjautuvat hyvin pitkälti Keskustan aate- ja ajatuspohjaan. Syksy oli työntäyteinen ja oman kampanjoinnin päätin suosiolla keskittää tammikuulle. Syksy sujahti kuntavaalien tuloksen myötä monenlaisissa luottamustehtävissä ja opin paljon uutta niin kunnanhallituksen puheenjohtajan kuin kuntayhtymätasolta Sosterin valtuuston puheenjohtajana. 

Pidetään yllä ja parannetaan lähipalveluita!

Sairaanhoitajalle ja lääkäriin on saatava yhteys nopeasti, hammashoitoon on päästävä sujuvasti, fysioterapiaa ja laboratoriopalveluita on oltava tarjolla, sosiaalihuollon on turvattava ihmisen elämä kaikissa Etelä-Savon kolkissa, kotihoito ja palveluasuminen toimivat moitteettomasti. Neuvolapalveluita toteutetaan perheitä ajatellen.

Henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen!

Hyvinvointialueen ja kuntien välisen yhteistyön rakentaminen ennaltaehkäisevässä ja ennakoivassa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä on erittäin tärkeää. Otetaan myös yritykset ja yhdistykset rohkeasti mukaan tekemään Etelä-Savosta hyvinvoinnin mallimaakunta. Roolit selkeiksi ja yhdessä positiivisella otteella tekemään Etelä-Savosta paras mahdollinen paikka asua ja elää.

Osallisuus ja osallistaminen palveluiden kehittämiseen mukaan hyvinvointialueella!

Etelä-Savon hyvinvointialueen valmistelua tehdään asiakasta varten. Otetaan asiakkaat ja työntekijät rohkeasti mukaan tekemään palveluista parempia. Kuunnellaan, kerätään asiakaspalautetta, järjestetään foorumeja ja keskustelutilaisuuksia. Luodaan uusilla demokratian työkaluilla nykyisten rinnalle tai jopa tilalle kanavia vaikuttaa.

Aluevaalien_teemat.png

Avainsanat: aluevaalit, keskusta, hyvinvointialue, lähipalvelut