Paikallispoliitikon palsta

Sykähdyttävää joulua!

Torstai 23.12.2021


Joulu on jo aivan ovella ja saapuu hetki hengähtää arjen touhuista. Joulu ja uuden vuoden vaihtuminen ovat aikaa, jolloin hengähdetään, käydään läpi kuluneen vuoden tapahtumia, tavataan sukulaisia ja ystäviä sekä pidetään erilaisia perinteitä yllä. 

Viime vuonna kirjoitin toivosta ja uuden vuoden tuomista mahdollisuuksista sekä paremmasta ajasta. Vuosi on näyttänyt, että toivo on pilkahdellut ja sitä on ollut näkyvissä, mutta edelleen meitä piinaa maailmanlaajuinen epidemia. Vuoteen on mahtunut kuitenkin paljon hyvää tästä huolimatta. Hyvät ja positiiviset asiat kannattaakin painaa mieliin ja sydämiin, sekä ammentaa niistä jaksamista ja hyvää oloa tulevaisuudessakin. Uskon, että kaikki mikä sykähdyttää ja luo ilon tunteen ihmiselle itselleen, parantaa ihmisen omaa ja myös ympärillä olevien henkistä tilaa.  

Jouluperinteitä uskon löytyvän jokaiselta ihmiseltä ja on hienoa, että niitä ylläpidetään vuodesta toiseen. Vuosittain niitä ehkä myös muokataan ja luodaan perinteitä jossain määrin uudenlaiseksi ja nykypäivään sopivimmiksi. Niin lienee tapahtunut jo ammoisista ajoista lähtien ja perinteitä kunnioittaen muokkaantuneet nykypäivien kaltaisiksi. Suomessa yksi perinteisimmistä tapahtumista on joulurauhan julistaminen ja sen myötä rauhan laskeutuminen joulun ajaksi. Viimeistään joulurauhan julistamisen myötä hiljentykäämme tahoillamme hetkeksi kaikesta maailman menosta ja viettäkäämme turvallinen, lämmin ja mukava joulu.

Kiitos kuluneesta vuodesta kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille, vapaaehtoistoimijoille, yhteistyökumppaneille, yrittäjille ja kaikille muille täällä Rantasalmella aikaa viettäville. Erityiskiitos terveydenhuollon henkilöstölle ja edelleen voimia työhön epidemian keskellä. 

Pidetään toisistamme huolta. Hyvää joulua ja mukavaa uutta vuotta 2022 kaikille!

Avainsanat: joulu, Rantasalmi,