Paikallispoliitikon palsta

Kuka, mitä, missä, milloin?

Lauantai 22.1.2011 klo 16.47 - Eero


Olen siis Eero ja kotoisin Rantasalmelta. 25 vuotta olen nähnyt tätä maailmanmenoa. Tutkailen asioita erinäkökulmista ja yritän hahmottaa kokonaiskuvia vaikeistakin ja monille vieraistakin aiheista. Mutta näihin aiheisiin lupaan palata vasta seuraavissa kirjoituksissa. Niinpä, mietit varmaan tässä vaiheessa, että tämän kannattaisi olla jätkän ensimmäinen ja viimeinen kirjoitus. Valitettavasti näin ei tule käymään.

Koulutukseltani olen elämää oppinut. Niin siis olen kirjoittanut ylioppilaaksi Rantasalmella vuonna 2004. Sen jälkeen sain mahdollisuuden saman vuoden syksyn aikana suorittaa Tanhuvaarassa liikuntaan liittyviä opintoja. Armeija kutsui vuodeksi 2005 ja kotiuduin sieltä vänskänä. Mukavia hetkiä tuli koettu niin, lukiossa, Tanhuvaarassa kuin armeijassakin.

Mutta arkeen oli palattava. Hakeuduin työvoimatoimistoon ja kiinnostuin työharjoittelumahdollisuudesta ala-asteella. Joten eikun avustamaan oppilaita erilaisissa oppiaineissa. Koulussa toimiessani opin koulumaailman mielenkiintoisen rakenteen ja toiminnan. Mitä se käytännössä tarkoittaa, niin palaan siihenkin varmasti vielä kevään aikana.

Sitten tuli kesä. Uimakoulut, pesiskoulut, YU-kerhot sun muut liikunnan ohjaamiset astuivat kuvioon. Tätä liikunnan riemua lasten ja nuorten parissa kesti syksyyn saakka. Syksyllä ennätin jossain välissä jonkun leirikouluryhmänkin kanssa toimia. Monessa mukana siis.

Myöhemmin syksyllä sain puhelun nykyisestä työpaikastani ja pääsin työhaastatteluun. Reippaana poikana otin haasteen vastaan, kävin huastattelussa ja sain töitä. Minusta tuli siis urheiluvälinemyyjä. Ensimmäinen päivä kului perehdytyksen merkeissä ja se vasta olikin jotain. Näin nimittäin ensimmäisen työpäivän jälkeen yöllä painajaisia erilaisista kengistä, vaimennuksista sun muista teknisistä ominaisuuksista. Nyttemmin painajaisia ei ole enää ilmiintynyt.

No nyt on työhistoria aika pitkälti kerrottuna. Väliin mahtuu myös joitakin opettajansijaisuuksia, jotka ovat olleet todella mukavia. Jospa jossain vaiheessa vaikka toimisinkin opena, tulevaisuus sen vain näyttää.

Jaahas, nyt on aikas paljon itsestä kerrottu ja juttu alkaa vaan venyä, joten taidan alkaa miettiä. Vastasiko sisältö otsikkoa? Osittain kai, suurelta osin asian vierestä. Onneksi tukena ja turvana on Keskusta, jolta löytyy aina asiaa.

Avainsanat: vaalikampanja, blogi, eero, vaalit, rantasalmi, tanhuvaara, työhistoria, työkokemus, keskusta